Biuro Prasowe

rzecznik@pzu.pl

tel.: (022) 582 58 07

19 grudnia 2018

Właściciele unikatowych pojazdów będą mogli nadal korzystać ze zniżki

Zniżka będzie przysługiwała na ubezpieczenie pojazdów zabytkowych, posiadających żółte tablice rejestracyjne.

Warto podkreślić, że klienci, którzy otrzymali zniżkę od PZU w poprzednich latach, utrzymają ją przy wznowieniu umowy ubezpieczenia.

PZU ceni pasjonatów i zamiarem firmy jest promowanie odbudowy klasyków. Firma ma na tym polu osiągnięcia – Fundacja PZU uczestniczyła w odbudowie wspaniałego zabytku motoryzacji, związanego z historią Polski: Cadillaca 355D – ostatniego auta Marszałka Piłsudskiego.

Misją PZU jest dbanie o bezpieczeństwo wszystkich uczestników ruchu drogowego. Od wielu lat w ramach programu PZU Bezpieczna Flota, firma szkoli zawodowych kierowców. W ramach Akcji Pomoc To Moc edukuje lokalne społeczności w zakresie zachowania bezpieczeństwa na drodze. Stara się również dotrzeć do najmłodszych – w tym roku rozdała 1,5 miliona odblasków wszystkim uczniom klas 1-3 w szkołach podstawowych w całej Polsce. PZU współfinansowało także serial „Sekundy, które zmieniły życie”, poświęcony wypadkom komunikacyjnym.