Biuro Prasowe

rzecznik@pzu.pl

tel.: (022) 582 58 07

16 maja 2022

Centrum medyczne PZU Zdrowie w Łodzi już otwarte!

PZU Zdrowie uruchomiło nową wielospecjalistyczną placówkę medyczną w centrum Łodzi. Zlokalizowana jest w pasażu Ogrodowa 8 Office, między CH Manufaktura a ulicą Piotrkowską. Na 1000 m2 parteru opiekę zapewniają specjaliści dla dorosłych i dzieci z ponad 30 dziedzin. Mocnymi punktami nowej placówki jest fachowa kadra medyczna, szeroka oferta diagnostyki oraz obsługa medycyny pracy.

– To wyjątkowy projekt, ponieważ Centrum Medyczne PZU Zdrowie Łódź Ogrodowa jest naszą pierwszą placówką w tym mieście. Z racji tego, że rośnie świadomość profilaktyki zdrowotnej wśród pacjentów, postawiliśmy przede wszystkim na diagnostykę, zapewniając dostęp do wielu badań w jednym miejscu. W kolejnych miesiącach planujemy poszerzenie działalności placówki o pracownię rezonansu magnetycznego i stomatologię. Zapraszamy zarówno pacjentów z pakietami medycznymi PZU Zdrowie, jak i mieszkańców Łodzi, którzy chcą skorzystać z usług indywidualnie – mówi Agnieszka Karbowiak, p.o. prezes PZU Zdrowie.

Do dyspozycji łódzkich pacjentów są specjaliści wielu dziedzin:
•    dla dorosłych – 22 rodzaje specjalizacji (m.in. chirurg, diabetolog, endokrynolog, ginekolog, gastrolog, okulista, ortopeda, urolog);
•    dla dzieci – 11 specjalizacji (m. in. alergolog, dermatolog, dietetyk, kardiolog, laryngolog).

W placówce PZU Zdrowie pacjenci wykonają potrzebne badania diagnostyczne:
•    USG wykonywane nowoczesnym aparatem GE Voluson, w tym badania doppler echokardiografia dorosłych,
•    tomografia komputerowa oka (SOCT),
•    dermatoskopia i wideodermatoskopia,
•    EKG spoczynkowe i holter EKG,
•    Holter ciśnieniowy,
•    RTG,
•    KTG,
•    audiometria,
•    spirometria,
•    pełen zakres badań laboratoryjnych,
•    biopsje cienkoigłowe,
•    badania patomorfologiczne.

W zakres usług nowego centrum medycznego wchodzą również zabiegi elektrokoagulacji i krioterapii, drobne zabiegi ambulatoryjne, chirurgiczne, dermatologiczne, ginekologiczne i ortopedyczne. Dostępne są także testy alergologiczne (dla dorosłych i dzieci) i odczulanie.

Centrum Medyczne PZU Zdrowie Łódź Ogrodowa czynne jest od poniedziałku do piątku w godz. 7:30-20:00. Na wizyty można umawiać się całodobowo przez portal mojePZU lub w godzinach pracy placówki pod numerem telefonu 42 222 01 10. Więcej: www.pzuzdrowie.pl/znajdz-placowke/centrum-medyczne-pzu-zdrowie-lodz-ogrodowa

PZU Zdrowie jest jednym z największych ogólnopolskich operatorów medycznych. W sieci medycznej PZU Zdrowie jest: 130 placówek własnych, w tym pracownie diagnostyki obrazowej, 2200 placówek partnerskich w 600 miastach w Polsce, infolinia medyczna, portal pacjenta mojePZU oraz Centrum Telemedyczne. Zapewnia opiekę zdrowotną w formie ubezpieczeń i abonamentów dla firm oraz klientów indywidualnych.