Kamera skierowana na logo PZU

Specjalne działania PZU w związku z nawałnicami

„W odpowiedzi na apel Pani Premier zostały podjęte specjalne działania, których celem jest jak najszybsza pomoc poszkodowanym w nawałnicach. PZU wdrożyło procedurę zarządzania kryzysowego, uruchomiliśmy pierwsze wypłaty, zwiększona została dwukrotnie liczba konsultantów na infolinii, maksymalnie skróciliśmy czas zgłaszania szkody.” – powiedział Roman Pałac, prezes PZU Życie odpowiedzialny za likwidację szkód w Grupie PZU. ...

Bezpieczny Poród z PZU

Już wkrótce ruszy Program „Bezpieczny Poród” - pierwszy w Europie Środkowo Wschodniej powszechny program kształcenia podyplomowego lekarzy z zakresu położnictwa. Innowacyjny projekt jest owocem współpracy Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego i PZU. List intencyjny w tej sprawie podpisali Michał Krupiński – prezes PZU SA i prof. dr hab. n. med. Mirosław Wielgoś - rektor Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego oraz Paweł Surówka - prezes PZU Życie SA i Andrzej Jaworski – członek zarządu PZU SA. W uroczystości wzięła udział także Elżbieta Rafalska, minister rodziny, pracy i polityki społecznej.

Fundacja PZU dla Stutysięcznego Noworodka

W Szpitalu Klinicznym im. ks. Anny Mazowieckiej przy ul. Karowej w Warszawie przyszedł na świat Stutysięczny Noworodek. Mała Magdalena Katarzyna urodziła się późnym wieczorem w niedzielę, 29 stycznia. Jest zdrowa i piękna! Jej mama czuje się dobrze i jest bardzo szczęśliwa.

PZU radzi jak zadbać o bezpieczeństwo dzieci [RAPORT]

Jak wskazują wyniki najnowszego raportu PZU „Bezpieczne dziecko”, 84 proc. rodziców uważa, że w dzisiejszym świecie na dzieci czyha więcej niebezpieczeństw niż w czasach, gdy sami byli mali. Zdecydowana większość badanych twierdzi, że to mama i tata powinni uczyć dzieci bezpiecznych zachowań. Jednak aż 8 na 10 rodziców nie czuje się pewnie w tym temacie i chętnie skorzystałoby z pomocy ekspertów.

Opaska i mobilna aplikacja – PZU pomaga rodzicom dbać o bezpieczeństwo dzieci

PZU - największy polski ubezpieczyciel - w innowacyjny sposób podchodzi do bezpieczeństwa: nie tylko edukuje jak należy się zachowywać, ale także pomaga rodzicom dbać o bezpieczeństwo ich dzieci. W nadmorskich miejscowościach PZU rozdaje właśnie specjalne opaski zsynchronizowane z aplikacją mobilną. Równolegle ubezpieczyciel prowadzi badanie, jak Polacy troszczą się o maluchy, czym jest dla nich bezpieczeństwo i jak dużo dzieci o nim wiedzą.

PZU upamiętnia bohaterski czyn Powstańców

1 sierpnia, na elewacji siedziby PZU przy al. Jana Pawła II 24 w Warszawie rozbłyśnie powstańcza kotwica. To symboliczne oddanie hołdu i pamięci Powstańcom w ramach obchodów 72. rocznicy Powstania Warszawskiego. Znak ułożony z zapalonych okien biurowca będzie świecił każdej nocy przez tydzień, do 7 sierpnia włącznie. To jednak nie wszystko.

Kilka słów o bezpieczeństwie na ŚDM

W trosce o pielgrzymów, o spokój ich modlitw i beztroskę w przeżywaniu tego radosnego święta przypominamy, jak przygotować się do udziału w uroczystościach, które zgromadzą setki tysięcy wiernych ze wszystkich zakątków świata.

Niestraszki nauczą dzieci dbania o zdrowie i bezpieczeństwo

PZU został partnerem warsztatów edukacyjnych dla dzieci w Akademii Duckie Deck. Głównym celem zajęć jest rozbudzanie w dzieciach ciekawości świata i odkrywanie ich pasji. Podczas warsztatów Niestraszki – postacie znane z kampanii PZU – będą zachęcać najmłodszych, aby dbali o bezpieczeństwo.

Zaangażowanie społeczne PZU docenione przez ekspertów

Aż pięć inicjatyw CSR realizowanych przez Grupę PZU znalazło się w 14. edycji Raportu Forum Odpowiedzialnego Biznesu „Odpowiedzialny biznes w Polsce. Dobre praktyki”, ogłoszonego 31 marca br. Raport uwzględnił 811 przykładów działań społecznie odpowiedzialnych ponad 130 firm.

Pierwszy weekend biegowy z PZU za nami

Największy polski ubezpieczyciel rozpoczął sezon biegowy. Pierwsze w tym sezonie wydarzenia sponsorowane przez PZU odbyły się nad morzem – podczas PZU Gdynia Półmaratonu oraz w górach – podczas 8. PZU Bieg po Nowe Życie

W 2016 biegaj z PZU

Polski ubezpieczyciel zorganizuje w 2016 r. kilkanaście wielkich imprez sportowych. Wesprze też polskich biegaczy w przygotowaniach do Igrzysk Olimpijskich w Rio de Janeiro.

Nowe władze Fundacji PZU

Do składu Rady Fundacji PZU powołano pana Andrzeja Gelberga, panią Dorotę Macieję, panią Grażynę Melanowicz oraz pana Tomasza Miernowskiego. Przewodniczym  Rady został pan Andrzej Gelberg. Ze składu Rady Fundacji odwołano pana Jerzego Baczyńskiego, panią Annę Komorowską, pana Wojciecha Wróblewskiego oraz pana Marcina Wojdata. ...

Zobacz więcej