Kamera skierowana na logo PZU

#Blogowigilia z PZU

Blogowigilia 2017 już w najbliższą sobotę! Na wspólnej imprezie spotkają się w Warszawie popularni blogerzy, vlogerzy i youtuberzy. Partnerem tego największego w Polsce świątecznego spotkania twórców internetowych jest PZU. ...

Specjalne działania PZU w związku z nawałnicami

„W odpowiedzi na apel Pani Premier zostały podjęte specjalne działania, których celem jest jak najszybsza pomoc poszkodowanym w nawałnicach. PZU wdrożyło procedurę zarządzania kryzysowego, uruchomiliśmy pierwsze wypłaty, zwiększona została dwukrotnie liczba konsultantów na infolinii, maksymalnie skróciliśmy czas zgłaszania szkody.” – powiedział Roman Pałac, prezes PZU Życie odpowiedzialny za likwidację szkód w Grupie PZU. ...

Bezpieczny Poród z PZU

Już wkrótce ruszy Program „Bezpieczny Poród” - pierwszy w Europie Środkowo Wschodniej powszechny program kształcenia podyplomowego lekarzy z zakresu położnictwa. Innowacyjny projekt jest owocem współpracy Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego i PZU. List intencyjny w tej sprawie podpisali Michał Krupiński – prezes PZU SA i prof. dr hab. n. med. Mirosław Wielgoś - rektor Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego oraz Paweł Surówka - prezes PZU Życie SA i Andrzej Jaworski – członek zarządu PZU SA. W uroczystości wzięła udział także Elżbieta Rafalska, minister rodziny, pracy i polityki społecznej.

Fundacja PZU dla Stutysięcznego Noworodka

W Szpitalu Klinicznym im. ks. Anny Mazowieckiej przy ul. Karowej w Warszawie przyszedł na świat Stutysięczny Noworodek. Mała Magdalena Katarzyna urodziła się późnym wieczorem w niedzielę, 29 stycznia. Jest zdrowa i piękna! Jej mama czuje się dobrze i jest bardzo szczęśliwa.

PZU radzi jak zadbać o bezpieczeństwo dzieci [RAPORT]

Jak wskazują wyniki najnowszego raportu PZU „Bezpieczne dziecko”, 84 proc. rodziców uważa, że w dzisiejszym świecie na dzieci czyha więcej niebezpieczeństw niż w czasach, gdy sami byli mali. Zdecydowana większość badanych twierdzi, że to mama i tata powinni uczyć dzieci bezpiecznych zachowań. Jednak aż 8 na 10 rodziców nie czuje się pewnie w tym temacie i chętnie skorzystałoby z pomocy ekspertów.

Opaska i mobilna aplikacja – PZU pomaga rodzicom dbać o bezpieczeństwo dzieci

PZU - największy polski ubezpieczyciel - w innowacyjny sposób podchodzi do bezpieczeństwa: nie tylko edukuje jak należy się zachowywać, ale także pomaga rodzicom dbać o bezpieczeństwo ich dzieci. W nadmorskich miejscowościach PZU rozdaje właśnie specjalne opaski zsynchronizowane z aplikacją mobilną. Równolegle ubezpieczyciel prowadzi badanie, jak Polacy troszczą się o maluchy, czym jest dla nich bezpieczeństwo i jak dużo dzieci o nim wiedzą.

PZU upamiętnia bohaterski czyn Powstańców

1 sierpnia, na elewacji siedziby PZU przy al. Jana Pawła II 24 w Warszawie rozbłyśnie powstańcza kotwica. To symboliczne oddanie hołdu i pamięci Powstańcom w ramach obchodów 72. rocznicy Powstania Warszawskiego. Znak ułożony z zapalonych okien biurowca będzie świecił każdej nocy przez tydzień, do 7 sierpnia włącznie. To jednak nie wszystko.

Kilka słów o bezpieczeństwie na ŚDM

W trosce o pielgrzymów, o spokój ich modlitw i beztroskę w przeżywaniu tego radosnego święta przypominamy, jak przygotować się do udziału w uroczystościach, które zgromadzą setki tysięcy wiernych ze wszystkich zakątków świata.

Niestraszki nauczą dzieci dbania o zdrowie i bezpieczeństwo

PZU został partnerem warsztatów edukacyjnych dla dzieci w Akademii Duckie Deck. Głównym celem zajęć jest rozbudzanie w dzieciach ciekawości świata i odkrywanie ich pasji. Podczas warsztatów Niestraszki – postacie znane z kampanii PZU – będą zachęcać najmłodszych, aby dbali o bezpieczeństwo.

Zaangażowanie społeczne PZU docenione przez ekspertów

Aż pięć inicjatyw CSR realizowanych przez Grupę PZU znalazło się w 14. edycji Raportu Forum Odpowiedzialnego Biznesu „Odpowiedzialny biznes w Polsce. Dobre praktyki”, ogłoszonego 31 marca br. Raport uwzględnił 811 przykładów działań społecznie odpowiedzialnych ponad 130 firm.

Pierwszy weekend biegowy z PZU za nami

Największy polski ubezpieczyciel rozpoczął sezon biegowy. Pierwsze w tym sezonie wydarzenia sponsorowane przez PZU odbyły się nad morzem – podczas PZU Gdynia Półmaratonu oraz w górach – podczas 8. PZU Bieg po Nowe Życie

W 2016 biegaj z PZU

Polski ubezpieczyciel zorganizuje w 2016 r. kilkanaście wielkich imprez sportowych. Wesprze też polskich biegaczy w przygotowaniach do Igrzysk Olimpijskich w Rio de Janeiro.

Zobacz więcej